Hooggevoeligheid loopt als een rode draad door mijn leven.

Ik bied rust, veiligheid en vertrouwen.

Over mij

Hooggevoeligheid loopt als een rode draad door mijn leven. Het heeft lang geduurd voor ik dit kon benoemen, maar inmiddels kan ik de onzekerheden uit mijn jeugd plaatsen en ervaar ik sensitiviteit als een talent dat ik heb mogen ontwikkelen. Het geeft mij als coach de vaardigheid om goed aan te sluiten op wat mijn hulpvrager nodig heeft. Ik bied rust, veiligheid en vertrouwen.

Verbinden van hard en zacht

Vanaf mijn 32e jaar heb ik meer dan 20 jaar gewerkt in uiteenlopende functies bij de Nationale politie. Mijn specialismen: multicultureel vakmanschap en omgang met eergerelateerd en huiselijk geweld. Daarnaast was ik ook vertrouwenspersoon en coach voor collega-politiemedewerkers.
Mijn mooiste jaren beleefde ik als wijkagent. Hier kon ik mijn talenten volledig ontplooien: verbinding maken met mensen en structurele oplossingen zoeken. Maar het was natuurlijk ook een harde wereld, waarin kracht, ego en weerbaarheid centraal stonden, en ik regelmatig werd geconfronteerd met geweld. Als hooggevoelig mens raakte dit mij vaak, maar dat durfde ik lang niet altijd toe te geven. Niet aan mezelf en al helemaal niet aan collega’s. Want je kwetsbaarheid tonen, dat past niet bij een vrouw in uniform. Tenminste, dat was mijn overtuiging. En ik wilde vooral niet afgewezen worden.

Dochter en zus: zoeken naar harmonie

De politiewereld was niet de eerste omgeving waarin ik me door mijn hoogsensitiviteit regelmatig een buitenstaander voelde. Het traditionele gezin waarin ik in Voorburg opgroeide was dat ook. Ik was het enige meisje tussen vier broers en voelde mij vaak gemangeld tussen een emotioneel afwezige vader en een invoelende moeder die zich moeilijk kon uiten. Het was absoluut geen liefdeloze jeugd, maar wel één met een duidelijk thema: de botsing tussen hoofd en hart. Het ‘eerst denken en dan doen’ van mijn vader tegenover de onmacht van mijn moeder om de waarde van gevoel op de voorgrond te plaatsen. Ik werd een eigenzinnig meisje waarvan men moeilijk hoogte kreeg; altijd op zoek naar harmonie.

Innerlijke reis naar balans

Deze jeugd was het vertrekpunt van een lange innerlijke reis, waarin ik continu bezig was om de balans te vinden tussen het mannelijke en het vrouwelijke in mij. In die geest heb ik ook mijn drie dochters en mijn stiefdochter opgevoed, die inmiddels volwassen zijn en hun eigen plek gevonden hebben in het leven. Ik woon inmiddels al weer jaren in Noord-Holland, in het landelijke Wormer. De keuze om een coach-opleiding te volgen en mezelf beter te leren begrijpen en voelen, was een mooie stap op mijn pad. Het paste bij mijn altijd aanwezige interne drive naar meer verdieping. Ik ervaar nu dat kwetsbaar zijn een groot goed is en dat daarin juist onze kracht ligt verscholen. Hiermee geef je in eerste aanleg ruimte aan jezelf en nodig je de ander uit om hetzelfde te doen.

Graag deel ik mijn vaardigheden en ervaringen met jou, waardoor ook jij een andere, lichtere kijk krijgt op jezelf, je medemens en het leven. En je volledig tot je recht komt in de wereld waarin jij je beweegt.

Ik wil meer weten

Trudy van Batenburg is aangesloten bij de Nedrlandse organiseatie van Beroepscoaches (NOBCO).

Bel mij terug Ik meld mij aan